Erikoiset polkupyörät

Polkupyörän historia vie 1800-luvun alkuun ja todennäköisimmin Ranskaan. Todennäköisimmin siksi, koska kuten maailman suurista keksinnöistä yleensäkin, myös polkupyörän syntyhistoriasta on aikanaan väännetty aika lailla kättä. Polkupyörän esimalleja voi hyvällä omalla tunnolla kutsua vähintäänkin erikoisemmiksi pyöriksi. Ennen poljettavaa versiota kehitettiin potkittava potkupyörä, jota kutsuttiin Ranskassa nimellä ”Velocifere”. Tästä seuraava versio oli ”Draisine”, jossa oli kääntyvä etupyörä polkupyörän tapaan. Tässäkään Draisinessa ei kuitenkaan vielä ollut polkimia, joten se oli vasta eräänlainen polkupyörän esiaste.

Ensimmäinen varsinainen polkupyörä tunnettiin nimellä Velosipedi. Velosipedi on klassisen näköinen pyörä, jossa on iso etupyörä, pieni takapyörä eikä lainkaan ketjuja yhdistämässä kahta pyörää. Eräiden väitteiden mukaan tällainen pyörä keksittiin Skotlannissa ja toisten väitteiden mukaan Ranskassa. Yhtä kaikki, vaikka historiasta edelleen kiistellään, syntyivät Velosipedin myötä ensimmäiset fillarit. Varsinainen, nykymuotoista fillaria muistuttava polkupyörä keksittiin kuitenkin lähempänä 1900-luvun alkua. Tätä pyörää kutsuttiin turvapyöräksi, sillä siitä oli eroteltu ohjaava pyörä ja liikuttava pyörä, aivan kuten nykyisinkin.

Nojapyörä on nojatuolimatka fillarilla

Nojapyörä on saattanut tulla vastaan, kun olet liikkunut pyöräteiden varsilla. Suomessa on pääosin käytössä kilpapyörän näköinen pyörä, jossa pyöräilijä kuitenkin istuu ikään kuin nojaavassa asennossa. Nojapyörän historia on pitkä, sillä nojapyöriä alettiin kehittää jo ennen kuin niin sanotusta nykyaikaisesta polkupyörästä tuli vallitseva trendi ennen 1900-luvun vaihdetta. Kaksipyöräisen nojapyörän rakensi ensimmäisenä vuonna 1932 ranskalainen Charles Mochet. Tällä pyörällä kilpapyöräilijä Francis Fauré rikkoi kaikki ennätykset pyöräkisoissa. Sittemmin pyöräkisojen sääntöjä muutettiin ja nojapyörä jäi lähes unholaan.

Nojapyörä jäikin pölyttymään lähes näihin päiviin asti. Eräs uuttera leipzigiläinen insinööri Paul Rinkowski kehitteli nojapyöriä, mutta nämä keksinnöt eivät päätyneet tuotantolinjoille asti. Nojapyörien teollinen valmistus alkoi vasta 1979 Yhdysvalloissa ja laajeni 80-luvulla koko maailmaan. Pyöräilymaa Hollannissa nämä nojapyörät ovat todella suosittuja ja seuraava innovaatio on katettu nojapyörä, jolla polkiessa sää ei kastele polkupyöräilijää lainkaan. Nojapyörän etuna on paitsi mukavampi ajoasento, ja kilpapyörissä myös erittäin kova vauhti pienemmän tuulenvastuksen myötä.

Sähköpyörät

Sähköpyörät ovat viimeisten vuosien aikana yleistyneet huimasti ja onpa sähköpyörien hankintaan esitetty jopa 400 euron tukea valtiovallan taholta. Sähköpyöräksi kutsutaan sähköavustuksella varustettuja pyöriä, joiden moottori saa avustaa aina 25 kilometrin nopeuteen asti. Sähköpyöriä on nykyään lähes kaikkia malleja, paitsi maantiepyöriä, joissa nopeudet ovat muutenkin aivan omaa luokkaansa. Yleisin on varmasti perinteinen napavaihteinen pyörä, jossa sähkömoottori helpottaa matkaa esimerkiksi ylämäissä tai pyöräretken viime metreillä. Sähköpyörien tekniikka on kehittynyt paljon viimeisten vuosien aikana.

Teknisesti sähköpyörät voidaan jakaa etuvetoisiin ja takavetoisiin. Budjettimallin versio on etuvetoinen, sillä moottori on pyörän etunavassa ja se on helpompi rakentaa perinteisen pyörän runkoon. Takavetoisessa moottori on pyörän keskiössä eli voima siirtyy juuri sinne, missä polkeminen luonnostaankin tuottaa voimaa. Vaikka keskiömoottorilliset pyörät ovat kalliimpia, on niissä usein paljon luonnollisempi tuntuma polkemiseen. Mitä kovempaa poljet, sitä enemmän avustusta polkija saa, eli pyörässä on kuljettajan voimat tunnistava sensori. Sähköpyörät yleistyvät tulevaisuudessa vielä nykyistä enemmän.

Läskipyörä ja muita maastopyöriä

Maastopyörien läpimurto alkoi Yhdysvalloissa jo 1970-luvun lopulla, kun pojankoltiaiset ajelivat pyörillään vuorten rinteitä alaspäin. Globaalisti maastopyöristä tuli hitti 80-luvulla ja jokainen aikansa lapsi muistaa kuinka maastopyöriä myytiin valtavat määrät aivan tavallisissa hypermarketeissa. Perinteinen maastopyörä ei kuitenkaan sopinut oikeastaan lainkaan maastossa ajettavaksi puutteellisen jousituksen takia. Oikeassa maastopyörässä on täysjousitus sekä edessä että takana, jolloin pyörällä päästään kunnon maastoihin testaamaan omia taitoja erittäin haastavissa olosuhteissa. Markkinoille on tullut myös uusia maastopyöriä.

Yksi viimeisten vuosien trendeistä on niin sanottu läskipyörä eli fatbike. Fatbikessä on nimensä mukaisesti todella isot ja paksut renkaat ja pyörää kuvaillaan oikeaksi valinnaksi silloin, kun pyöräreitin kulkupeliksi olisi oikeastaan tarkoitettu traktori. Fatbike kulkee missä tahansa maastossa, joten pyöräilyn iloa ei tarvitse lopettaa edes talven tullen. Internetissä onkin paljon hienoja videoita siitä, miten läskipyörä kulkee Suomen talvessa hankien keskellä. Fatbike toimii toki myös maantiellä ja rullaa sielläkin vallan mainiosti.

Kuormapyörä

Olet ehkä nähnyt tällaisia kuormapyöriä erityisesti Etelä-Helsingin hipsterikeskeisillä alueilla. Pyörän edessä on iso laatikko, jossa voi kuljettaa tavaroita tai vaikkapa lemmikkikoiraa. Näistä kuormapyöristä löytyy myös erilaisia versioista, joten myös pienten lasten kuljettaminen tällaisessa pyörässä on mahdollista. Kuormapyörät ovat todella tyylikäs valinta, mutta valitettavasti ne eivät hinnaltaan ole aivan pienintä budjettia kosiskelevia. Myös erilaiset rattaat ja kuomukärryt fillarin perään lasten kuljettamista varten ovat hyvin hintavia. Pyöräilyharrastukseen joutuu siis oikeasti panostamaan, jos valitsee kuormapyörän.

Valitse suosikkisi

Polkupyörien kehitys on kulkenut huiman matkan 1800-luvun alun Ranskasta, jolloin ensimmäisiä fillareita kutsuttiin nimellä potkupyörä. Näissä pyörissä ei ollut kääntyvää ohjausta eikä poljinta. Ensimmäiset nykyaikaisen tyyliset pyörät näkivät päivänvalon 1800-luvun loppupuolella. Nykyisin pyöriä on tarjolla joka lähtöön: on maastopyöriä, kilpapyöriä, cityfillareita ja tavallisia mummokonkeleita ja näiden välimaastoja. Erikoisempia pyöriä ovat esimerkiksi jännä ajoasennon tarjoava nojapyörä, isoja määriä tavaroita kuljettava kuormapyörä sekä valtavilla renkailla varustettu fatbike, jolla pääsee maastoon kuin maastoon. Millä sinä ajat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*