Iloa liikkumiseen maastopyörällä

Maastopyörä on polkupyörämalli, joka on suunniteltu vaativissa ympäristöissä pyöräilyyn teiden ulkopuolella. Maastopyörät eroavat tavanomaisista polkupyöristä siinä, että niissä on pitoa parantavat leveät nappularenkaat, tehokkaammat jarrut, tukevampi runko sekä pystympi ajoasento. Niiden avulla voi liikkua sujuvasti niin metsäpolkuja pitkin, soilla kuin tuntureillakin. Maastopyöräilyssä yhdistyykin mitä upeimmalla tavalla ulkona liikkumisen riemu ja vauhdikas kuntoilu. Sen parissa voi samalla kehittää lihaksia monipuolisesti, kun lempeä kesätuuli hivelee kasvoja ja havujen tuoksu virkistää mieltä.

Tämä artikkeli perehdyttää sinut maastopyörien ja maastopyöräilyn saloihin. Kyseessä on harrastus, joka on lumonnut lukuisia suomalaisia jo vuosikymmenien ajan. Eikä ihme, koska Suomi tarjoaa erinomaiset puitteet maastopyöräilyn harrastamiseen. Suomen jokamiehenoikeudet mahdollistavat vapaan liikkumisen ja maastopyöräilyyn soveltuvia metsäalueita löytyy Suomesta lähes loputtomasti. Vaikka maastopyöräilyn suosio on kasvanut viime vuosina, monet kuitenkin kokevat maastopyörän hankkimisen liian monimutkaisena. Maastopyörien malleja on lukuisia, joista jokainen soveltuu erilaisiin käyttötarkoituksiin ja maastoihin. Kyseessä on kuitenkin aloittelijaystävällinen laji, joka soveltuu kenelle tahansa.

Maastopyörän historia

Maastopyöräily sai alkunsa 1970-luvulla Kalifornian osavaltiosta. Silloin joukko sanfranciscolaisia nuoria alkoi ajamaan moottoripyörillä paikallisen Mount Tamalpaisi -vuoren rinteitä alas. Harrastus keräsi paljon huomiota ja sen ympärille kehittyi nopeasti oma fanikuntansa. Viranomaiset kuitenkin kielsivät raskaiden pyörien käyttämisen vuorella niiden aiheuttaman eroosion ja meluhaittojen vuoksi. Tämän seurauksena moottoripyörät piti korvata kevyemmillä kulkuneuvoilla. Aluksi moottoripyörät korvattiin paksurenkaisilla ja 27 kiloa painavilla Schwinn Excelsior -lastenpyörillä. Vuosia myöhemmin markkinoille alkoi tulla pyörämalleja, jotka olivat varta vasten suunniteltu vaativiin pyöräilyolosuhteisiin.

1970-luvun lopussa useat pyöräyhtiöt käynnistivät ensimmäistä kertaa maastopyörien tuotannon. Näissä uusissa maastopyörissä oli leveät renkaat ja niissä käytettiin materiaaleja, jotka mahdollistivat maastopyörissä tärkeän kevytrakenteisen rungon. Ensimmäinen tällainen maastopyörä oli vuonna 1979 markkinoille tullut Lawwill Pro Cruiser, joita valmistettiin yhteensä 600 kappaletta. Tätä seurasi vuonna 1981 legendaarinen Specialized Stumpjumper, josta tuli ensimmäinen laajaan massatuotantoon päässyt maastopyörämalli. 1980- ja 1990-luvuilla maastopyöräilystä tuli suosittu harrastus ja olympialaji, minkä seurauksena maastopyöristä tuli yksi suosituimmista pyörätyypeistä pyörävalmistajien parissa.

Maastopyöräilyn alalajit

Nykyään maastopyöräily jaetaan useisiin alalajeihin, joihin soveltuvat erilaiset maastopyörät. Perinteisin maastopyöräilyn laji on niin sanottu XC (Cross Country), jossa ajetaan tyypillisesti erilaisia metsäpolkuja, kuntoratoja tai sorateitä pitkin. Tämä on maastopyöräilyn alalajeista teknisesti helpoin, vaikka myös XC:ssä voidaan ajaa kumpareisia ylä- ja alamäkiä kovillakin nopeuksilla. XC-pyörät ovat yleensä etu- tai täysjousitettuja, mutta myös jäykkäperäisiä pyöriä löytyy markkinoilta. Painoa näillä pyörillä on yleensä 8 – 13 kilon välillä. Muihin maastopyörätyyppeihin verrattuna XC-pyörät ovat yleensä varsin edullisia.

Toinen suosittu maastopyöräilyn alalaji on enduro, joka on saanut vaikutteita moottoripyörillä ajettavasta endurosta. Endurossa tavoitteena on ajaa alamäkipainotteisia, teknisiä ja luonnonmukaisia reittejä mahdollisimman kovaa. Yksi maastopyöräilyn alalaji on myös downhill, jossa ajetaan hyppyreillä, kivikoilla ja dropeilla varustettuja alamäkiä pitkin. Erona enduroon downhillissä ajetaan yleensä kovempaa ja vain yhtä mäkeä alas niin, että ajajat tuntevat sen jokaisen yksityiskohdan. Alamäkiajoihin suunnitelluissa pyörissä on yleensä täysjousitus, painavat ja kestävät rungot, loiva ohjauskulma sekä XC-pyöriä kestävämmät ja painavammat renkaat.

Maastopyörän hankinta

Ennen kuin teet ostopäätöksen maastopyörästä on hyvä miettiä, millaiseen ajoon pyörä tulee ja kuinka paljon olet valmis käyttämään rahaa pyöräilyharrastukseen. Maastopyörien hintahaarukka on laaja ja niiden koko, ulkonäkö ja varustelutaso vaihtelevat voimakkaasti. Maastopyörän valinnassa yksi keskeisin kysymys on jousto. Jos maastopyöräily tapahtuu lähinnä helpohkoilla metsäpoluilla ja sorateillä, jäykkäperäinen maastopyörä on hyvä valinta. Jäykkäperäinen pyörä sopii maastopyöräilyn opetteluun paremmin, koska se ei anna teknisiä virheitä yhtä helposti anteeksi. Kalliimpi täysjoustopyörä soveltuu taas paremmin vaativaan alamäkiajoon.

Jouston lisäksi ostajan tulee päättää, minkä kokoisen pyörän hän haluaa. Internetistä on saatavilla erilaisia mitoitustaulukoita, joiden lisäksi pyörävalmistajilla on omat suosituksensa. Nykyään 29-tuumaiset pyörät ovat markkinoilla kuumaa tavaraa ja ne ovat syrjäyttämässä muut pyöräkoot. Tämän lisäksi ostajan tulee myös miettiä pyörän painoa. Mitä kevyemmän pyörän haluaa, sitä enemmän se maksaa. Pyörän keventäminen parilla kilolla ei välttämättä kuitenkaan hyödytä harrastelijaa yhtä paljon kuin ammattikilpailijoita etenkin, kun raskaammalla pyörällä ajaminen tarjoaa raskaamman treenin ja kasvattaa enemmän lihaksia.

Sähköpyörien vallankumous

Maastopyörät ovat kehittyneet kotitekoisista raskaista mankeleista alle kymmenen kilon pikakiitureihin. Viimeisin suuri mullistus on sähköiset maastopyörät, joiden uskotaan muuttavan maastopyöräilyn luonnetta lopullisesti. Kevyet ja tehoiltaan voimakkaat moottorit yhdistettynä moderneihin pyöriin ja jousituksiin vie maastopyöräilyn aivan uudelle tasolle. Erityisesti ammattipyöräilijät ovat ottaneet sähkömoottorit ilolla vastaan, koska ne mahdollistavat useammat nousut ja pidemmät lenkit harjoituskaudella. Lisäksi sähköpyörät tarjoavat lisänopeutta niille pyöräilijöille, jotka nauttivat vauhdin huumasta. Vain aika näyttää tulevatko sähköpyörät korvaamaan perinteiset maastopyörät lopullisesti.

Hyppää satulaan!

Maastopyöräily on hieno harrastus, jonka parissa pääsee nauttimaan vauhdin huumasta, upeista luontomaisemista ja tehokkaasta fyysisestä treenistä. Sitä voi harrastaa niin XC:n, enduron kuin downhillinkin muodossa. XC:n harrastajat pyöräilevät yleensä metsäpolkuja tai erilaisia sorateitä pitkin, kun taas endurossa ja downhillissä lasketaan alamäkeä välillä jopa yli 100 km/h.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan maastopyöräilyn, erilaisia maastopyöriä löytyy tänä päivänä joka lähtöön. Pyöräkauppojen asiantuntevien myyjien avulla voit kartoittaa minkälaisesta maastopyöräilystä olet kiinnostunut ja minkälainen pyörä siihen parhaiten sopii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*