Kannattaako oma polkupyörä huoltaa itse?

Nyrkkisääntö on, että polkupyörä kannattaa huoltaa joka kevät ennen pyöräilykauden alkua. Mikäli asian opiskelu ja tarvikkeisiin investointi ei houkuta, voi pyörän huollattaa ammattilaisella. Uutta polkupyörää hankkiessa kannattaa kysyä jo liikkeessä sopivaa huoltopaikkaa, mikäli työ ei kuulu paketin hintaan. Iso merkitys pyörän huollossa on myös sillä, millaisesta pyörästä on kyse; onko ajopeli tavallinen Jopo vai teknisempi maastopyörä. Mikäli omat tekniset taidot epäilyttävät, on hyvä kysyä ammattilaisten vinkkejä siihen, mikä olisi itselle paras vaihtoehto.

Pyöräily on ehkä välineurheilijalle kohtuullisen sopivan edullinen harrastus, ja tarvikkeiden määrää tuskin on kovin helppo ylimitoittaa. Kannattaa kuitenkin panostaa huoltovälineiden hyvään laatuun, sillä se maksaa itsensä takaisin pidemmällä aikavälillä. On aika turha pyöritellä huonoja työkaluja pakkien täytteenä, jos ne eivät kuitenkaan aja asiaansa ja ovat pidemmän päälle vain ongelmajätettä. Muista, että aloittelijan ei kannata laittaa huoltovälineisiin ylisuuria summia, vaan alkuun pääsee ihan muutamalla perusvälineellä. Kukaan ei ole seppä syntyessään tässäkään lajissa.

Oikeanlaiset välineet pyörän huoltoon

Mikäli olet tee-se-itsetyyppi ja päätät huoltaa pyöräsi itse, kannattaa silloin satsata oikeanlaisiin huoltovälineisiin. Ensiksi tarvitset ihan perus autonpesuainetta. Hyvä olisi panostaa kunnon kuusiokoloavainsarjaan, sillä uusimmissa polkupyörissä osat ovat kiinnitetty kuusiokoloruuveilla. Myös avainsarjan laatuun on hyvä kiinnittää huomiota. Lisäksi tarvitset sarjan kiintiöavaimia ja jakoavaimia. Myös ketjunkulumamittari ja ns. ketjutyökalu ovat hyviä apuvälineitä olla olemassa. Mitään järjetöntä työkaluarsenaalia ei varmasti kannata hankkia heti alussa, vaan tässäkin tapauksessa on hyvä kysyä neuvoa oman pyörämerkin asiantuntijalta.

Kunnollisen huoltotelineen hankinta ei ole välttämätöntä, ja kapistus varmasti vie tilaa varastossa. Se voi myös olla kohtalaisen arvokas hankinta, joten asiaa kannattaa pohtia ennen ostopäätöksen tekemistä. Joitain asioita kannattaa myös jättää ammattilaiselle, vaikka muuten osaisikin pyörän perushuollon: Vanteen oikaiseminen, eli “kiekon rihtaus” voi näyttää helpommalta kuin mitä se todellisuudessa on. Jarrunesteiden vaihto kannattaa myös jättää ammattilaisen vastuulle. Tällaisten huoltotoimenpiteiden tekeminen itse voi tulla kalliiksi, mutta muutaman kympin satsaus perus huoltovälineisiin on varmasti ihan hyvä ratkaisu.

Huollon vaiheet

Polkupyörän perushuoltoon kuuluu puhtaanapito, ja sen voi pestä lämpimällä vedellä ja autoshampoolla. Muista puhdistaa ja voidella myös ketjut. Hyvä väline tähän on rätti. Tarkasta sen jälkeen ketjujen kunto ja kuinka kuluneet ne ovat. Seuraavaksi kannattaa tarkastaa renkaiden kunto ja varmistaa, että niissä ei ole halkeamia. Sitten on vuorossa renkaitten täyttö ajopaineisiin. Täytön jälkeen on hyvä odottaa muutama tunti ja katsoa, onko ilmat pysyneet renkaissa. Pinnojen kireys on hyvä tarkistaa tämän jälkeen.

Jarrupalojen kulutuspinta tarkistetaan ja palat säädetään oikeaan kireyteen. Myös ohjaustangon jarrukahva kannattaa tarkistaa. Seuraavaksi tarkistetaan laakereitten kunto. Laakereita löytyy keskiöstä, ohjaustangosta sekä polkimista. Seuraavana vaijerit. Jarruvaijereista sekä vaihdevaijereista kannattaa katsoa, ettei niissä ole katkenneita säikeitä. Vaijerin kuorien tulisi olla mahdollisimman puhtaat, että ne liikkuvat tarpeeksi hyvin. Mikäli vaijereita täytyy öljytä, on tähän paras käyttää esimerkiksi aseöljyä tai ompelukoneöljyä tai vaijereihin tarkoitettua ohkaista öljyä. Hyvä sääntö on: älä koske vaihtajan ruuveihin.

Määritä huollon tarve kulutuksen mukaan

Mikäli pyöräilet myös talvella, on pyörää hyvä huoltaa myös syksyllä. Oikeanlaiset talvirenkaat on hyvä olla olemassa. Jos pyöräilystä kehkeytyy intohimo, on varmasti myös huoltotoimenpiteiden perushahmottaminen hyvä taito olla olemassa, vaikka pyörän normaalisti huollattaisikin liikkeessä. Pyörän ajomukavuuteen ja käyttöikään vaikuttaa merkittävästi se, onko sitä huollettu säännöllisesti. Myös oikeanlainen säilytys pidentää pyörän ikää. Pyörävarasto on pyörän paras paikka, ja lukitukset kannattaa myös olla kunnossa, ettei tarvitse pelätä pitkäkyntisiä pyörän ollessa pitemmän aikaa ilman valvovaa silmää.

Vaativampien erikoispyörien huoltaminen voi olla hyvinkin erilaista kuin tavallisen mummopyörän. Käyttöaste ja -maasto vaikuttaa myös huollon tiheyteen. Pyörä kannattaa pestä aina, kun se on kuraantunut. Pyörän kaikki ruuvit on hyvä käydä aika-ajoin läpi. Tämä saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta on hyvä vinkki pitää mielessä pyöränhuollon yhteydessä. Jos tuntuu siltä, voi pyörän huollosta myös pitää kirjaa, jos se auttaa huoltojen tekemisen muistamisessa. Kun luet tämän, kirjoita vaikka kalenteriin ylös sopiva ajankohta pyöränhuollolle.

Polkupyörän huolto ammattilaisella

Polkupyörän huolto onnistuu yksinkertaisimmillaan alan huoltoliikkeessä. Kannattaakin siis miettiä, onko järkevämpää maksaa ammattilaisen tekemästä huollosta, jos tuntuu siltä, että hommassa on sormi keskellä kämmentä. Siinä tapauksessa omia kaappeja ei tarvitse täyttää huoltovälineillä ja säästyt myös opiskelun vaivalta. Niin itse tehty huolto kuin ammattilaisen tekemäkin vaihtoehto vaatii pienen rahallisen investoinnin, joten suurta taloudellista hyötyä itsetehdystä huollosta tuskin saa, ellei harrastus sitten vie mennessään. On siis ihan järkevää säästää myös omia hermoja, jos siltä tuntuu.

Ulos ja liikkeelle!

Pyöräily on harrastus, josta on moneksi. Kun pyörä on hyvin huollettu, onkin sitten aika etsiä uusia pyöräilymaisemia ja nauttia kauniista maisemista ja kesäsäistä. Uusia reittejä on mielenkiintoista löytää, tai sitten voi pysytellä tutuilla poluilla. Hyvin huollettu pyörä kääntää myös kesäkollien ja -gimmojen katseita ja antaa sinusta hyvän ensivaikutelman. Pyöräilyharrastuksen myötä voi myös etsiä uusia tuttavuuksia ja löytää itsensä tuoreilta elämänpoluilta. Se on myös ekologinen tapa liikkua ja kohottaa kuntoasi huomaamatta. Satulaan vaan ja menoksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*